• Behandelingen
  • Behandelingen
  • Behandelingen
  • Behandelingen
  • Behandelingen

Behandelingen

Acupunctuur
Moxa
Cupping
Cosmetische acupunctuurAcupunctuur

Het inbrengen van dunne naaldjes op specifieke punten in het lichaam die corresponderen met de meridianen en zo invloed uitoefenen op de qi die door het lichaam stroomt. Acupunctuur zorgt ervoor dat de qi weer vrij stroomt zodat het lichaam weer in balans komt. Het zelfhelend vermogen wordt daarbij ondersteund.


Moxa

De gedroogde bladeren van het kruid Bijvoet (Artimisia) worden los gebruikt of in de vorm van een smeulende sigaar vaak toegepast boven een meridiaanpunt. Het straalt een weldadige warmte uit en dringt diep in het lichaam door en heeft een positief effect op de algehele weerstand van het lichaam.

Klachten en aandoeningen o.a.
. Kou
. Tekort aan energie/vermoeidheid
. Zwakte
. Stagnatie van energie: pijn (zoals spierpijn of buikpijn)
. OnvruchtbaarheidCupping

Glazen bollen worden op pijnlijke plekken geplaatst. Door ze eerst te verwarmen ontstaat er een onderdruk en zuigt de cup zich vast op de huid. Het is goed voor de circulatie en kan koude of hitte uit het lichaam trekken. Wanneer de cups worden bewogen is dit vergelijkbaar met een weldadige diepwerkende massage. Vaak toegepast op rug, nek en schouders. 

De spieren worden gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanig.

Klachten o.a.
Rug- en nekklachten (stress, koude, overbelasting)
Hoofdpijn 
Verkoudheid


Cosmetiche acupunctuur

Kleine naaldjes worden in de huidlagen gezet. Deze vorm van acupunctuur bevordert de doorbloeding in de huid en verhoogt produktie van collageen.